Om oss

Cat Model Bengals är ett SVERAK (FIFE) registrerat katteri som ligger i sydvästra Göteborg. Våra katter är alla älskade familjemedlemmar och är med oss i vardagen, på våra resor och våra andra äventyr.

Vår familj är en aktiv barnfamilj där kattungarna överöses med kärlek och socialiseras från grunden. Kattungarna är uppväxta i hjärtat av vårt hem, där de får mycket tid ihop med barn och familjens busiga hund. Våra katter umgås ofta med oss i trädgården och följer glatt med på promenad. Vi uppmuntrar utevistelse i kattgård eller koppel. Vi bor själva i en villa med möjlighet för katterna att njuta av naturen i kattgård. Det är viktigt när vi säljer en bengalkattunge att katten är trygg, orädd, van vid barn och hund. Vid flytt ska kattungen vara mogen att möta ett nytt hem och vara redo att passa in i det nya hemmets vardagsliv.

Hälsan har största prioritet. Vi kontrollerar och vidtar alla åtgärder för att få sunda och friska individer. Bra miljö reducerar stress och rätt mat ger bästa förutsättningar till sund tillväxt. Kattutställningar kan också vara en smittorisk och därför undviker vi utställningar då vi har dräktiga honor och kattungar, vi väljer hellre kvalitetstid i hemmet och naturen framför en stressig utställningmiljö. Katternas hjärta undersöks årligen med ultraljud, sk HCM scanning. Vi gentestar för genetiska defekter som PRA och PK def, samt tar regelbundet avföringsprov. Vi tillhandahåller alltid dessa testresultat till kattens nya ägare innan flytt. Kattungarna lämnar oss friska för att få den bästa starten i deras fortsatta liv.

Vårt stamnamn kommer sig av att katterna ofta är fotomodeller i hemmets fotostudio. Bengalerna plåtas ofta både i studio och i naturen. För att se mer av oss följ vårt dagliga liv på Instagram: @Cat_Model_Bengals

Har du allmänna funderingar rörande rasen Bengal eller intresserad av att köpa en liten leopard? Välkommen att kontakta oss!

Petra Wihlen
Email: info@catmodelbengals.se
Telefon 070-3443168